Dieta bez ryb

Dieta bez ryb oparta jest na diecie południowej, jednak całkowicie wyeliminowano z niej ryb i owoce morza. Choć zaleca się jedzenie ryb dwa, trzy razy w tygodniu, to jednak nie dla wszystkich są one najlepszym rozwiązaniem. W naszych dietach stosujemy produkty najwyższej jakości, więc ryby pochodzą ze sprawdzonych hodowli, jednak nie wszystkich toksyn da się uniknąć. Dla osób, które nie jedzą ryb, powstała więc dieta, która je wyklucza.

Ponieważ dieta bez ryb oparta jest na diecie południowej codziennie goszczą w niej warzywa oraz owoce, bogate w błonnik i sole mineralne. W diecie obecne jest także mięso w postaci drobiu zagrodowego, rzadziej czerwone mięso. Zdrowego tłuszczu dostarcza oliwa z oliwek extra virgin. Zrezygnowaliśmy z wieloskładnikowych przypraw, a także z polepszaczy smaku na rzecz świeżych i suszonych ziół, takich jak rozmaryn, oregano, szałwia, kimnek, bazylia czy tymianek. Dania doprawiamy także solą himalajską.